Какво помогна на Христо?-част 1

Първа помощ при атопичен дерматит

Освен че кожата на Христо беше в рани и го сърбеше, не спяхме по цели нощи. Той се въртеше и чешеше, а аз се опитвах да го успокоявам. И на всичкото това отгоре се отчаях, че не може да се храни пълноценно.

Тогава на помощ дойде една акушерка, която ми разказа за алое вера. Аз като кърмеща майка взех да пия алое вера плюс чесън с мащерка и пробиотик. Беше ми вече известно, че е необходимо да се погрижа и за собственото си здраве. Когато червата на майката са здрави, през тях не преминават отрови и големи молекули. Освен това ме беше страх да захраня детето с алое вера преди да пробвам какъв е ефектът през кърмата, та той реагираше на всичко. След няколко месеца след като аз се чувствах добре реших да захраня и детето. Първо му намазах кожата с Алое активатор и с Алое вера джели, за да проверя каква ще е реакцията. Всичко беше наред, сърбежът се успокои. Когато Христо навърши 8 месеца, започнах да го захранвам с алое. Първо с 1 капка, след това 2 капки и така до цяла пипета. След пипетата му дадох кафена лъжичка, а после чаена и супена лъжица. Това беше страхотно детето освен тиквичка можеше да пие и алое. След 4 месеца пиене на алое вера успях да го захраня с още 5 храни.

Тъй като кърмех и спазвах диета без риба, ядки, цитруси, мляко, глутен, бобови храни, приемах и Арктическо море и Зелени поля. Арктическо море съдържа омега-3 мастна киселина, която помага за развитието на мозъка. Ако липсва при майката, тя липсва и при детето. Зелените поля пък са богати на калций и витамини от група В. Зелените поля редувах с Нейчър-мин. Нейчър-мин са минерали, извлечени от утайката на морското дъно. Факт е, че въпреки строгата диета нямах нито един кариес.

За здравето на кожата на Христо помогна и олиото за баня, с което го къпехме в него имаше линоленова и линолова мастни киселени, които помагат за заздравяването на кожата. Тези мастни киселини липсват в кожата на хората с атопичен дерматит.

Другото нещо, което помогна за здравата кожа на Христо беше и къпането с минерална вода със сяра. Такава вода има в Кюстендил.

Вече го къпя с Алое сапун за ръце или гел за вана и душ от алое, за да не се изсушава кожата му. И двата продукта използвам и за тялото и за косата.

За прането също се грижех да не е с агресивни препарати, затова ползвах сода бикарбонат и обикновен сапун за дрехите и пелените на Христо. Около годинката му се престраших да ползвам и мултифункционалния препарат за почистване МПД.

Това бяха нещата, които ни помогнаха, за да има Христо здрава кожа.

Всеки може да си поръча продукт, който желае тук.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *