Бисквити от семки и ябълка

Безглутенови, безмлечни, без яйца бисквити. Част са от закуската на Христо, а често той ги нарича хлебче.

Продукти:

1 голяма ябълка

200 гр смес от семки тиквени и слънчогледови

50 мл слънчогледово олио

Начин на приготвяне:

Смилат се семките с кафемелачка и към тях се добавя настърганата ябълка и олиото. Разбърква се внимателно сместа, докато всичко се събере. С лъжица или с ръце се оформят бисквити, които се пекат на 180 градуса по Целзий за около 30 минути.

Може да се добави и захар, но аз предпочитам да са без нея. Така не са сладки и може в някои случаи наистина да са като хляб.

Може да прочетете повече за тиквените и слънчогледовите семки тук.

Ябълка

Ябълките съдържат пектин, ябълчена и лимонена киселина и са богати на минерални вещества, както и на ценните за организма витамини В1, В2, С, Е, Р и РР.

Ябълката се нарежда между най-добрите плодови храни за човека. Това се дължи на разнообразния й химически състав: съдържание на сухо вещество – 8,0-13,0%; захари; органични киселини – 0,11-0,49%; минерали, витамини, ензими, баластни вещества, главно под формата на пектин и целулоза. Съдържанието на витамин С варира от 4 до 80 mg. Затова, освен като пълноценна храна, плодовете имат и ценни лечебни и диетични свойства.

2 thoughts on “Бисквити от семки и ябълка”

  1. Здравейте, тази рецепта е много хубава идея. Не мога обаче да прочета целия текст, защото част от него се крие зад синия фон, вместо да се свие в бялото поле. За сега мога само от телефона да преглеждам. Вероятно на компютър няма такъв проблем. Само исках да споделя, тъй като може и други като мен да виждат текста частично.

    1. Извинявам се за причиненото неудобство, но имаше малък технически проблем. Вече би трябвало да се вижда целия текст. Радвам се, че Ви харесва идеята за тази рецепта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *