Молитвотерапията като част от холистичното лечение

Преди почти 5 години, когато всъщност се появи екземата на Христо. Първото естествено нещо за мен беше да се допитам до препатили майки и лекари. Но в мен стоеше усещането за липса на причинно следствени връзки. Връзки, които да ми кажат, че екземата се получава, защото… И да се отстрани причината, която води до резултата. Въпросът не беше да скрием върха на айсберга.

Молех се да има решение, което да третира причините, а не следствията. И попадам във фейсбук на реклама на фестивал за здраве. В статията пишеше за лекция на д-р Мария Папазова на тема “Всички болести са лечими”. Една от препоръките и беше всеки ден да си казваме една молитва на оптинските старци от времената на гоненията.

Текстът на молитвата е следният:

Господи, дай ми с душевно спокойствие да посрещам всичко, което ще ми донесе настъпващият ден. Дай ми всецяло да се предам на Твоята светла воля. През всеки час на деня ме наставлявай и подкрепяй.

Каквито и вести да се получат през деня, научи ме да ги приемам със спокойна душа и с твърдото убеждение, че всичко е според Твоята светла воля.

Следващото нещо, за което се сещам от тази статия е книгата “Лечебният код”. Взех си я и я прочетох. Освен че я прочетох, приложих и лечебният код за проблем, който имаше синът ми. Като бебе ходеше по голяма нужда на 5-6 дни. Макар че го кърмех, това беше притеснително за мен. И след три дни прилагане на лечебния код детето взе да ходи по голяма нужда 3 пъти на ден. Резултатът за мен е невероятен.

И така покрай търсенето на природни методи за лечение на тялото отвътре навън освен че се запознах с алоето, ми казаха за една книга “Абсолютната неограниченост” на Джо Витале. Даже ми казаха да потърся в края на книгата историята за едно момченце, което се е излекувало от дерматит. И пак попаднах на молитва, която използвала хавайска кахуна:

Текстът на молитвата е следният:

Божествени създателю, баща, майка, син като едно, ако аз, моето семейство, роднини или предци сме обидили Теб, Твоето семейство, роднини или предци, моля Те да ни простиш. Моля Те изчисти, пречисти, освободи всички негативни енергии и вибрации и преобразувай нежеланите енергии в чиста светлина. Да бъде.

Какво се случва в мен, че да има този проблем при ….? И как да разреша проблема в себе си?

Съжалявам, за всичко. Прости ми. Съжалявам за всичко, което се случва в мен и води до проблема. Обичам те. Съжалявам. Моля те прости ми. Благодаря ти.

Ползвам тази молитва винаги, когато се чувствам засегната или обидена, когато нещо според мен не е, както трябва. И сякаш нещата се нареждат от само себе си.

Слушам истории на вярващи хора, които са се излекували от различни заболявания, благодарение на молитва. Все още не знам как точно ни променя молитвата и вярата. Някъде в дълбините на душата, когато се променим, тогава стават и чудесата. Но това е път, който сами да извървим. Всеки има своя представа за Бог и връзката си с него.

Виждам, че моите човешки усилия много често нямат резултата, който очаквам. Както е и при Христо, който е особен случай. Проучвам доста неща и пробвам част от тях. Замислям се колко са помогнали добавките, които Христо е изпил. И не съм съвсем сигурна, че единствено и само те са помогнали и всъщност колко са помогнали. Бърз резултат видях само и единствено от витамин В12 и Баховите капки от зелено орехче, които са капките на новото начало. Но като родител, който иска да направи най-доброто за детето си, давам и съм давала добавки с надеждата, че добавките ще коригират поне част от липсата на разнообразно хранене.

Няма как да измеря влиянието на хранителните добавки и молитвите с точност. Бих казала, че заедно прилагани имат според мен по-добър ефект, отколкото поотделно.

Ако информацията на сайта, е полезна за вас. Може да подкрепите съществуването му чрез дарение:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *