Излекуване на екзема с помощта на суровоядство

Вдъхновена от прочетени и споделени резултати от прилагането на суровоядството върху здравето на кожата реших да споделя за сокът от селъри и смути за детокс на тежки метали.

Пътят към възстановяването на здравето по този начин може да се стори на читателя дълъг. Тъй като първоначално е възможно да се засили екземата (дерматита), което мен ме притеснява да си призная, но вече знам, че е най-добрият начин за очистване на организма от токсините. Но пък пред алтернативата да не може да диша детето, е за предпочитане неприятният вид на кожата да се изтърпи.

Както всички знаят суровоядството е най-лекият режим на хранене за черният дроб.

Една история, която потвърждава горното твърдение: Един дядо имал цироза и според лекарите му оставали още два месеца живот, защото нямало как да се възстанови черният му дроб. Но човекът минал на плодове и зеленчуци и изключил всички тежки храни (пържено, яйца, мляко, месо, глутен), така живял още 5 години.

Известно е, че състоянието на кожата зависи от способността на черния дроб да си върши работата. Когато е претоварен, той “изхвърля” токсините към кожата, тъй като тя е най-големият орган в човешкия организъм и не е най-важният орган за продължаване на живота.

Двете неща, които са включили в режима си на хранене, излекувалите се от дерматит, са сок от селъри и смути, което да помогне за детоксикацията на тежките метали.

Защо сок от селъри?

Защо пък сок от селъри? Защото сокът от листна целина е мощно и чудодейно лечебно средство и хората забелязват ползите, които предоставя, като по-чиста кожа, подобрено храносмилане, по-малко издуване, устойчива енергия, по-добра умствена яснота, загуба на тегло и стабилно настроение. Това са само някои от ползите.

Сокът от селъри е най-добре да се приема на гладно сутрин след като се изпие половин литър вода. 20 минути след него не се приема нищо. Тъй като процесите на детоксикация могат да са доста не приятни е добре да се започне с 5-10 мл и да се увеличава постепенно до 500 мл. Слушайте тялото си и не бързайте.

Смутито за детоксикация на тежки метали съдържа следните съставки:

  • 2 банана
  • 2 чаши диви боровинки
  • 1 чаша кориандър
  • 1 чаша портокалов сок
  • 1 ч.л. прах от ечемичена трева
  • 1 ч.л. спирулина
  •  1 малка шепа атлантически дулс
  •  По желание: вода за смесване

ВАЖНО!!! Правете промените постепенно. Първо преминете към повече плодове и зеленчуци. После включете и сок от селъри. След като свикнете с този режим на хранене включете и смутито.

Следете за резултатите при детето ми в блога и във фейсбук страницата ми.

Аз не съм лекар. Моля приемайте информацията като помощно средство не като диагноза или метод на лечение. Преди да предприемете промени в начина си на живот се консултирайте с квалифицирани лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *