Подобрение на диетата на Христо

Детето ми мина през много дискомфорт по отношение на здравето на кожата му. Приема хранителни добавки. Въпреки добавките и диетата понякога се обрива, кашля и му тече носа от някои храни. Диетата му изключва месо, млечни продукти, глутен. Яде царевица, която също би трябвало да се изключи от диетата.

Споделих с вас за излекуване на алергии с помощта на суровоядството и прясно изцедените сокове. Реших да пробвам този вид детоксикация при Христо. Правя малки стъпки. Изключих царевицата от менюто му. Опитах се да бъда по-смела с билките, но се обрина, започна да се чеше, да търка очите и носа, а накрая и се закашля. Успокоих реакцията с антихистаминов препарат. Така че забавих темпото и сега добавям новите храни в малки количества.

Количеството на сокът от целина е 1 супена лъжица. Но пък му правя сок от други зеленчуци. Давам му по малко боровинки. Преди му давах зеленолистни, но бях разредила последните месец-два. Сега пак ги добавям в по-големи количества в диетата.

След като му дадох антихистамин, за да го облекча, се замислих дали не пречи на процеса на детоксикация. Оказа се, че детоксът се забавя.

Детоксикацията на черния дроб се разделя на две фази.

Фаза 1

През фаза 1 на детоксикация повечето лекарства и хранителни химикали се обработват в черния дроб с помощта на цитохром Р450 ензими. По време на тази фаза токсичните вещества стават разтворими, за да могат да се обработят през фаза 2 и да се изхвърлят от тялото ни.

Антъни Уилям открива, че отделените химикали при детоксикацията във фаза 1 могат да се по-агресивни към тялото ни, отколкото първоначалното вещество.

Когато дискомфортът се увеличи (сърбеж, кихане, хрема, кашлица) лекарите предписват антихистамин, но не знаят, че всъщност така може да се възпрепятства изчистването на тялото. В следствие, на което бъбреците и кожата да се натоварят повече. Трябва да изхвърлят химическите отпадъци, а всъщност това е задача на черния дроб.

Диетата трябва да е достатъчно богата на антиоксиданти, за да не се навреди на ДНК и да могат да се изхвърлят токсините от организма.

Безспорно антихистаминовите препарати в спешни случаи са полезни. На тях има алтернатива при леки прояви: витамин С, витамин В6, кверцетин; щипка сол на езика, последвана от чаша вода.

Витамин С и витамин В6 са естествени антихистамини, но те трябва да се приемат в малки дози, ако имате екзема, тъй като и двете са кисели хранителни вещества. Поради тази причина се препоръчва буферираната форма на витамин С, като магнезиев аскорбат.

Лекарства, които пречат на детоксикацията фаза 1

Фаза 1 на детоксикацията се намалява с антихистаминови лекарства, бензодиазепини (лекарства против тревожност), кетоконазол (противогъбично лекарство), флуконазол (Diflucan®, противогъбично лекарство), еритромицин (антибиотик), блокери на киселини (анти-язва), грейпфрут (съдържа съединение, наречено naringenin, което намалява активността на цитохром Р450) и билката за черен дроб бял трън (да, блокира детоксикацията на черния дроб, фаза 1).

Облекчаването на симптомите на детоксикацията през фаза 1 може да изглежда отдъхване поне за малко, но в дългосрочен план може да натовари бъбреците. Затова се посъветвайте с лекуващия ви лекар.

Фаза 2

Вместо да се потискат симптомите на фаза 1, може да се засили фаза 2 на детоксикацията на черния дроб.

Във фаза 2 токсинът, който е частично обработен във фаза 1, се съединява с вещество, като аминокиселина, така че може безопасно да бъде отстранен чрез урината или жлъчката. Консерванти, салицилати, токсични тежки метали, хистамини, амини и други химикали, естествени и изкуствени, също се обработват по време на фаза 2 на детоксикацията на черния дроб. Пиенето на нискосалицилатни и алкализиращи сокове по време на детоксикацията е нежен начин за подобряване на фаза 2.

Нискосалицилатни плодове: ябълки (жълти), круши (сорт Наши), папая, банан, ревен, круши белени.

Нискосалициланти зеленчуци: селъри, зеле, брюкселско зеле, картоф, салата айсберг.

Аз не съм лекар. Преди да предприемете промени в храненето си обърнете се към квалифицирани лица!

Източници:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *