Защо сок от краставица?

Как се отрази сокът от целина на Христо?

При Христо сока от целина има доста силно детоксикиращо действие. Затова му давам по 1 супена лъжица. Попаднах на публикация на Антъни Уилям за сок от краставица.

Сокът от краставица

Краставицата има също като стъблената целина (селърито) уникални лечебни свойства. Да, тя има много вода и си я правим на салата, но съм сигурна, че повечето от нас не са се замисляли за ползите от нея.

Прясно изцеденият сок от краставица е най-добрият подмладяващ елексир на света. Той е силно алкализираща напитка, която е богата на хранителни вещества като витамини А, С, К, 50 микроминерала (част, от които са магнезий, силиций и калий), хлорофил, аминокиселините глицин и глутамин. Комбинацията от тези полезни вещества е отличен източник на невротрасмитерни химикали. Те са полезни, ако човек страда от тревожност или друго неврологично състояние.

Ползи от пиенето на сок от краставица

  • Хидратира и детоксикира тялото, защото съдържа подходящи електролити, които подхранват и помага за изхвърлянето на токсичните отпадъци и пикочна киселина от надбъбречните жлези и бъбреците.
  • Охлаждащия ефект на краставицата върху органите и жлезите е полезен при висока температура при деца и възрастни.
  • Помага за облекчаване на храносмилателни проблеми като гастрит, киселинност, киселини, лошо храносмилане и язви, намалява отоците на тялото и подуването на корема. Полезно въздействие се дължи на коензимите (ерепсин и талафини – все още не открити от науката), които спомагат за разграждането на протеините.
  • Той също така има прекрасни противовъзпалителни ползи, които могат значително да облагодетелстват автоимунни и неврологични разстройства като синдром на хронична умора, фибромиалгия, мигрена, тревожност, депресия, херпес зостер, екзема, псориазис, ревматоиден артрит, множествена склероза и лупус.

Антъни Уилям препоръчва сокът от краставица да се консумира на гладно от 300 до 600 мл на ден, за да се усети ефектът му върху тялото ни.

Не съм лекар. Моля консултирайте се с квалифицирани лица преди да предприемете промени в храненето си.

Източници:

  1. www.medicalmedium.com
  2. Лечителят Медиум. Най-полезните храни, Уилям, А., ИК “Хермес”, 2018


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *