Малко обобщение за изминалите 5 години и 9 месеца

Защо точно 5 години и 9 месеца? Ами, защото малкият ми син Христо е на толкова. Защото смятам неговата поява в живота ми за повратна точка. Защото започнах блога, за да споделя със света нещата, които научавам за здравето заради Христо.

Днес всъщност много се чудех какво точно да споделя. Чудех се, защото ми се иска да е минало през мен и да е нова информация. И реших, че може да е добре да споделя какво се промени в отношението ми към света и разбирането ми за света и нас самите.

За отричането

След като се сблъсках с проблема с т. нар. бебешко акне и предположението на приятелка, че всъщност може и да е алергия към млечните, аз отрекох тази възможност. Искаше ми се всичко да мине бързо и без кой знае какви усилия. Да, ама не.

За диетата

И това сложи началото на една безумна диета, защото освен млякото и яйцата, свинското и телешкото месо се изключваха и ядки, бобови, глутен, мъхести и горски плодове, цитрусови плодове. С опит установих, че е достатъчно да се изключи глутенът и животинските продукти. Глутенът в големи количества се оказа проблем и за мен. А сега и след няколко години събиране на информация съм убедена, че човек е добре да пробва различните му там начини на хранене и да установи как му действат. След което да си избере съзнателно какво и колко да консумира.

Диетата не ме направи веган, нали се сещате, макар че я спазвах поне шест месеца в първия вариант.

За молитвата

Вътрешният ми глас ми казваше да се моля и да търся информация. Послушах го и така до мен стигнаха две книги: “Лечебният код” на Алекс Лойд и Бен Джонсън и “Абсолютната неограниченост” на Джо Витале. И от двете си взех молитвите и ги прилагам и до днес. Мога да кажа, че помагат. А това ми търсене ме заведе и до Елиазар Хараш; Георги Изворски и Силвина Белопойчева. Хубави неща говорят пък и ми се връзват с моралните ценности, на които са ме учили.

За добавките

Добавките са другото нещо, което започнах да проучвам. Според мен добавките бяха и са нужни при едно ограничено хранене. На всичко отгоре се оказа, че мъжът ми, аз и голямото дете също имаме дефицити, уж се храним разнообразно.

За съвременното масово практикувано лечение

Отстраняването на едни симптоми и смяната им с други за мен не е излекуване. Затова и продължавам да чета и проучвам. Но знам, че каквото и да направя с моите човешки сили е нищожно в сравнение с Божията воля.

Харесвам и книгите на Антъни Уилям, защото в тях има и духовна част освен как и с какво да се храним.

За благодарността и утвържденията

Започнах да благодаря и за най-малките неща в живота, защото всъщност те са важни. Какво щях да направя, ако не виждах, не чувах, не можех да ходя или там още каквото се сетите. Дали щеше да има значение с колко лукс съм обградена.

Започнах да анализирам и мислите си и да сменям тези, които не харесвам с други. Започнах да ползвам утвърждения, визуализация, размишления върху твърдения като: “Живея в два свята – вътрешен и външен.” За повече информация Джон Кехоу.

За грижата за самата мен

Тъй като много пъти чух и прочетох следното: “Не възпитавайте децата си, те правят това, което виждат от вас.” Реших, че е добре да покажа на децата си, че се грижа за храненето си, тренирам, отделям си време само за мен (макар да е между 5 и 6:30 сутрин). Пък и как да се грижа за семейството си, ако аз самата не съм здрава.

Има ли резултат всичко това?

Да. Има. Дали вярвате или не всичко това има ефект. Този ефект не се появява с магическа пръчка. Не съм приложила всички неща веднага щом съм ги чула или прочела. За всичко си идва редът. Важното е да се правят малки промени всеки ден и да се повтарят новите модели. Защото нещата, които научавам имат ефект само когато ги прилагам.

Анализът

Много често ми се налага да анализирам и да се замислям какво е ял Христо и как му се е отразило, колко може да се избягват медикаментите, произведени във фармацевтични компании. Моята граница на търпимост с времето се променя. В момента гледам да му давам медикамент само ако му е безкрайно некомфортно, а не защото кожата му е суха и неприятна за окото.

Знам, че за много хора съм безумна на моменти. Но това си е за тях. Гледам го вече 5 години и 9 месеца. Когато имах нужда да ми кажат лекарите как да му помогна, без да има странични ефекти, едва намерих 2-3 лекари, които да ми кажат какво съм пропуснала и да не ме навикват, защото не го тъпча с техните медикаменти.

Вярвам, че информацията, която предлагам помага на тези, които са готови за нея и които са отговорни за собственото си здраве и здравето на децата си.

Лекар няма да стана с няколко прочетени книжки и блога, но имам възможност да избирам кое да приложа и кое не.

Причини и следствия

Предпочитам холистичния подход, който включва дори и молитвотерапия. Отколкото подхода на парче. Ние сме един цял организъм, не сме само кожа или храносмилатилна система или и т.н. Инженерният подход към нещата да намерим причината и да я отстраним ми допада повече.

Не съм медицинско лице. Информацията публикувана на сайта е с информативен характер. Преди да предприемете, каквото и да било се консултирайте с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *