Водата – колко е важна за тялото ни?

Споделяла съм за невежеството ми по отношение на пиенето на вода от децата ми. Мислех си, че детето започва само да си иска вода и като я плюе не е проблем. Да, но беше.

Сега 2 години и половина след като два пъти бях с малкия си син в болница в рамките на два месеца, защото от повръщане се обезводняваше така, че стигаше до ацидоза, продължавам да му давам да пие вода през деня. За мое щастие в детската градина също им дават вода.

Ацидозата е състояние, при което се намалява концентрацията на алкални съединения в кръвта, а се повишава киселинността.

Уикипедия

В събота сутрин Христо се събуди рано и каза, че му е лошо. Повърна. Аз се притесних. Но детето си легна да спи. След като отново се събуди каза, че никъде няма да ходи и че ще си стои вкъщи. Не потърси храна. Помоли ме да му направя сок от ябълка. Аз му предложих първо да пие вода и след това сок. Така и направи детето. Обаче притесненията ми бяха основателни и се оказа, че си е лепнал стомашно-чревен вирус.

В мен нахлуха какви ли не мисли и след третото повръщане се чудех дали да не ходим в болницата. Обаче пък Христо си беше жизнен.

Естествено му давах да пие Хидратиналфа (според Антъни Уилям зеленчуковите сокове са най-добрият електролит, но мен ме достраша да му дам пак сок). Намазах го с етерично масло от мента и му дадох и хомеопатични препарати. Знам, че според хомеопатите ментата деактивира хомеопатичните препарати. Но при нас в комбинация имат чудодейно действие.

В неделя Христо вече беше добре и си се хранеше, както обикновено и си пиеше вода.

Системната дехидратация е проблем за всяка клетка в тялото ни. Д-р Батманджелидж пише, че болките в главата и стомаха са признах на дехидратация. В затвора при болки в стомаха е давал на затворниците да изпиват по две чаши вода. След 10 минути болките са минавали.

Често съм срещала препоръката да се пие по 30 мл вода на 1 кг телесно тегло. Но при децата на 1 годинка препоръката е 400-600 мл на денонощие, което не се връзва с тегло от 12 кг например.

Според д-р Батманджелидж децата се нуждаят от повече вода от възрастен, защото те растат и това също допринася за дехидратацията.

Графиня Волфскийл също препоръчва 550 – 850 мл на ден за деца на 4-5 години.

Моето малко дете рядко изпива повече от 500-600 мл вода (сега е на 5,5 години). Има дни, в които пиенето на вода му е доста трудно, но аз настоявам. И не съжалявам за усилията, които полагам, защото този път детето оздравя вкъщи без помощ от лекар.

За мен е важно да се пие достатъчно вода, защото водата помага на клетките и да се хранят и да изхвърлят токсините; защото без нея тялото ни страда, защото поддържа красотата.

Не съм медицинско лице. Информацията публикувана на сайта е с информативен характер. Преди да предприемете, каквото и да било се консултирайте с лекар.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *