Черният дроб – какво знаем за него?

Бях в онази прекрасна възраст наречена пубертет, когато майка ми почина. Тогава и сега след почти 20 години на тялото на човека се гледа от т. нар. “официална” медицина като на съставен от отделни органи, които могат да бъдат “коригирани” по отделно. За щастие вече съществуват и холистични лекари, които гледат на тялото като на единна система.

Преди 5 години и половина, когато Христо взе да се обрива, започнах да търся информация за причините и на какво е симптом тази екзема. Първата информация, която стигна до мен беше за алергия. По-късно прочетох и за детоксикиращите процеси в тялото и че обривът се дължи на претоварен черен дроб.

Но информацията ми стигна до тук. Разбрах, че за Христо е най-добре да се храни вегански (пък и за мен). “Защо не се придържам към него?” е друг въпрос. Жалкото е, че много растителни храни му причиняваха обриви, хрема, кашлица. Тъй като той и не пиеше вода, това допълнително затрудняваше изхвърлянето на токсини.

Според Антъни Уилям растителните храни (плодове и зеленчуци предимно) убиват вируси, гъбички, бактерии и при този процес се отделят също токсини и това може да претовари черния дроб.

А той е органът, който забравяме. Стои някак зад кулисите. А той преработва мазнините и пази черния дроб, складира глюкоза и гликоген, складира витамини и минерали, обезврежда и задържа вредните вещества, наблюдава и пречиства кръвта.

Сега като чета за черния дроб разбирам защо при тежко боледуване чернодробните показателите на Христо се бяха влошили. Хубавото е, че можем да се грижим за здравето му.

Можем постепенно да започнем да му помагаме като изключим животинските и генномодифицираните храни. Наблюдаваме си тялото и как то реагира на тази промяна. Същевременно пием достатъчно вода.

След като преминат симптомите на детоксикация е добре да включим смути за детокс от тежки метали и сок от целина и/или краставици.

Индивидуално е добре да се приемат билки и хранителни добавки, които да подкрепят тялото в борбата му с бактерии, гъбички, вируси и да попълват липсите в организма ни.

Сигурна съм, че сте чували за лечебното гладуване. Според мен е чудесен начин да се самолекува тялото ни. При него също има особености и те пак са свързани с токсините, които излизат от тялото ни и как се справяме с тази детоксикация. Не е случайна препоръката да бъде наблюдаван гладуващият от лекар, за да не ни убият изхвърляните токсини. Към гладуването се преминава постепенно и предпазливо.

Според лечителят медиум възстановяването на черния дроб може да отнеме от няколко седмици до години. Като препоръките му са да се самонаблюдаваме и да не бързаме, за да можем да сме енергични и да се справяме с ежедневните си задачи.

Вълшебна пръчка не открих за оправяне на здравето. Но разбрах, че хранейки се с храната, която са си отглеждали нашите предци са били здрави, много по-здрави от нас. От нас зависи да се грижим за планетата си и за нашето здраве. “На болна планета, здрави хора няма” – това е изречение, което чух от д-р Папазова. И с годините все повече разбирам, че е така, за съжаление на всички ни.

Не съм медицинско лице. Информацията публикувана на сайта е с информативен характер. Преди да предприемете, каквото и да било се консултирайте с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *