Черният дроб и екземата

Темата за черния дроб се оказа доста дълга. Много е трудно да отделя част от информацията и да я предложа на читателя откъслечно. Този орган се оказва, че върши много неща, за които не съм подозирала. На кратко той има своя имунна система, която ни пази от разболявания; той ни помага, когато сме дехидратирани (важно е да отбележа, че при хронично дехидратиране, го затрудняваме извънредно много); той задържа в себе си тежките метали, вируси и бактерии, с които не може да се справи веднага; той преработва мазнините.

И когато сме забравили как да се храним, сами сме се обрекли на болести, чието развитие може да бъде забавено от черния дроб. На всичко отгоре пръскаме растенията с всевъзможни препарати, използваме коли и други удобства на съвременния свят, които замърсяват околната среда. Всички тези замърсители натоварват още повече черния дроб.

Когато черният ни дроб страда твърде дълго време и не се грижим за него, той започва да понижава функциите си. В следствие на това се натоварват бъбреци, панкреас, бял дроб, кожа.

А кожата, както съм писала и преди е огледало според мен за състоянието на черния ни дроб. Изкарването на токсините през кожата всъщност е един по-лек вариант, отколкото да страда щитовидната жлеза или друг орган.

Според Антъни Уилям кожните заболявания (екзема, псориазис, акне, розацея, лупус, целулит, старчески петна по кожата) се дължат на нещо, което се е настанило в черния дроб, но мястото му не е там.

Вредители, които се настаняват в черния дроб при екзема

При кожните заболявания е противопоказна медта, която се съдържа в пестицидите. Медта влиза в тялото ни чрез директен контакт или чрез кръвта от нашите предци. Живакът, пестицидите, хербицидите, разтворителите, нефтените продукти, антибиотици и други лекарства, вирусът на Епщайн-Бар (ВЕБ) са виновници за кожните проблеми.

Дерматоксин

Медта и живакът са храна за ВЕБ. Когато ВЕБ се храни с тях отделя дерматоксин. Този дерматоксин е метилово съединение и когато черният дроб е здрав, се изхвърля бързо от човешкото тяло чрез кръвта през стомашно-чревния тракт. Но когато черният дроб е с понижена функция, този токсин може да попадне в лимфната система и да се изхвърли през бъбреците. Този план е спасителен, но не може да продължи до безкрай. Когато не се вземат мерки за облекчаване и пречистване на черния дроб, в един момент този метилов токсин замърсява цялото тяло и за да се спаси от отровата организма, дерматоксинът се складира в подкожната мазнина, за да се изхвърли през кожата. Всъщност кожата помага да работят другите органи като се разранява и изхвърля отпадъците. А лекарите искат да я запечатат.

Начин на лечение

ВЕБ умира, когато няма с какво да се храни. Което означава, че спирането на храни, които го хранят ще помогне да си върнем здравата кожа.

Често кожата ту се възпалява, ту оздравява. Това се дължи на факта, че след като е освободена част от дерматоксина, в черния дроб се е образувало ново количество, което пак излиза през кожата.

Често си мислим, че храната консумирана в момента е виновна за обрива. Тялото е създадено така че да може да компенсира за известно време неспособността на черния дроб да изхвърли токсините и вирусите, които го претоварват, от което следва, че реакциите в момента са заложени в миналото.

ВЕБ и други патогени са „щастливи“, когато се храним с млечни продукти, яйца и глутен. Размножават се и отделят още дерматоксин с помощта на живака и медта.

Прочистване

Прочистването става с консумация на плодове, зеленчуци, билки и добавки.

При Христо имаше период, който беше тежък за него, защото течеше лимфа от главата и едната буза. Което е било доста бърза реакция на детоксикация. По това време аз ядях много ябълки и моркови, за да спазвам безмлечна диета, докато пътуваме. За да няма този обратен ефект прочистването на черния дроб, би трябвало да го правим бавно с малки стъпки.

Изключително важно е да не влизаме в контакт с непродуктивни храни. За тях в следващата статия.

Източник: Уилям А., Лечителят медиум. Помощ за черния дроб, Хермес, 2019.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *