Вредители на черния дроб – част 2

Химикали в храната, които затрудняват работата на черния дроб

Тези химикали се отделят от черния дроб за половин до една година, ако му дадем възможност.

Аспартамът и другите изкуствени подсладители влизат в сърцевината на черния дроб като нараняват кръвоносните му съдове.

Мононатриев глутамат или „естествен овкусител“ също навлиза в сърцевината на черния дроб.

Формалдехидът присъства в козметика, медикаменти, килими и храни. Има ефект като алкохола върху черния дроб, но в по-голяма степен. Служи и като храна на вирусите. Навлиза и в трите нива на черния дроб.

Консерванти: дори и да не консумирате храни с консерванти сега, пак е вероятно да имате от тях в черния дроб от храни, които сте яли преди десетилетия.

Алкохол: Прекаляването с алкохол, както знаем води до махмурлук. А той пък е придружен от силен апетит, което се дължи на изчерпаните запаси от хранителни вещества в черния дроб. Съответно нашият черен дроб иска да си възстанови запасите от глюкоза.

Прекомерна употреба на оцет. Оцетът насища черния дроб и му пречи да функционира. Според Антъни Уилям ябълковият оцет е най-полезен, но не бива да се прекалява.

Прекомерна употреба на сол: Завишеното количество сол обезводнява органите, мускулите и жлезите. Обезводняването затруднява изхвърлянето на ненужните мазнини от тялото ни. Пълното изчистване на черния дроб от сол става за три месеца, когато полагаме усилия в посока помощ на черния дроб.

Храни, които вредят на черния дроб

Те напускат първи черния дроб, когато започнем да се грижим за него. Изхвърлят се бързо, стига да не ги консумираме по време на детоксикация.

Яйца: хранят патогените (вируси и бактерии). Изчистват се за 3 месеца.

Млечни продукти също хранят патогените. Те са слузообразуващи и задръстват кръвоносните съдове и понижават имунната система на черния дроб. Също се изчистват за 3 месеца.

Високомазнинни храни: Приемът на големи количества радикални мазнини – без значение дали са полезни или вредни за здравето ни, дали са от растителен или от животински произход, вкарва черния дроб в екстремен режим на работа.

Глутен и царевица: Хранят патогените в черния дроб. Изчиства се за 3 месеца.

Олио от рапица: Съдържа химични съединения, които са токсични за черния дроб и увреждат клетките му. Нужни са 6 месеца за извеждането от организма ни.

Свинско месо: По-високото съдържание на мазнини и специфичната им разновидност забавят чернодробните функции, а това ускорява натрупването на мастни клетки и отслабва имунната му система. Пълното изчистване зависи от количеството на приетото месо до този момент и от количеството мазнини натрупани в черния дроб.

Още за вредителите на черния дроб може да прочетете във Вредители на черния дроб част 1

Източник: Уилям А., Лечителят медиум. Помощ за черния дроб, Хермес, 2019.
Image by Arek Socha from Pixabay


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *