Вредители на черния дроб – част 3

Черният дроб е най-голямата жлеза в нашето тяло. В статията Черният дроб и екземата е описано защо е добре да се грижим за този орган.

Знаейки кои неща му вредят можем да се опитаме да ги намалим като присъствие около нас.

Патогени

Патогените не можем да ги избегнем, но можем да помогнем на имунната си система да се справя ефективно с тях като редовно прочистваме черния дроб със сок от стъблена целина и изчистване на тежките метали от организма ни.

Много от така наречените автоимунни заболявания, при които изглежда, че тялото само се напада, всъщност се дължат на вируси, бактерии, токсини в храната и плесени.

  • Вируси и вирусен отпадъчен материал – медицината е открила някои вируси като Вирус на Епщайн бар, но не всичките му разновидности; човешки херпес вирус тип 6; цитомегаловирусът и над 30 разновидности на херпес зостер. И без значение колко вируса е открило човечеството, можем да се погрижим за себе си като консумираме храни, които помагат на тялото да се освободи от отровите и вирусите.
  • Бактерии – Стрептококи, Ешерихия коли, Клостридиум дифициле, стафилококи и салмонела са едни от бактерии, които са ни познати. Направени сме да живеем с най-различни бактерии- една част от тях са опасни за здравето ни, а някои са нужни. Екземата (атопичния дерматит) има връзка с бактериите и това е едно от нещата, които търсят холистичните лекари. За връзката между тях съм писала тук.
  • Токсини в храната – по суровата храна от животински произход има хиляди микроорганизми. (Един от тях е салмонелата). Преработвайки я топлинно, ги унищожаваме. Лошата новина е, че мъртвите микроорганизми могат да навредят като служат за храна на вирусите.
  • Плесени – много често ги обвиняваме за нашите заболявания. Всъщност на едни хора влияят зле, а други не се повлияват. Самата плесен според Антъни Уилям не причинява заболявания, в комбинация с вирус в организма причинява симптомите на болест. Плесените се изчистват от тялото ни за 3 – 6 месеца, а на вирусите може да им е нужно още година.

Битова химия

Темата за битовата химия е много дълга. Има доста изследвания, които ни предупреждават за вредите от битовата химия. Но дори вкъщи да не използвате почистващи и перилни препарати с петрохимикали, спрейове и белина за почистване, парфюми, грим, лак, боя за коса, изкуствени ароматизатори, шампоани, балсами, душ гелове и други кремове и лосиони за тяло, много е голяма вероятността да влезете в допир с част от тях на обществени места.

Добрата новина е, че ако поне вкъщи ги ограничим и се грижим за черния си дроб, те се изчистват за сравнително кратко време от тялото ни (3-6 месеца).

Източник: Уилям А., Лечителят медиум. Помощ за черния дроб, Хермес, 2019.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *