Атопичният дерматит и паразитите

Има две противоположни мнения свързани с паразитите и как те се отразяват на здравето ни. В единият случай се говори, че при паразити в тялото, се наблюдава подобрение (при астма например). В другият случай се твърди, че паразитите влошават здравето като цяло.

Откъде идват разминаванията:

  1. Има разлика между наличие на паразити в тялото и паразитоза. В първият случай имунната система контролира паразита и той не успява да се развие и да се разпространи из тялото. Във вторият случай паразитът си живее и се развива с най-голямо удоволствие из тялото ни.
  2. Проучванията най-често се извършват върху животни (мишки), а не върху хора. При което реакциите се наблюдават само на чисто физическо ниво (клетка). Но при хората влияние оказват и емоциите, стресът, психоемоционалната ни чувствителност. Психоемоционалният свят на човека и мишката се различават.
  3. Изходно състояние на имунната система – безспорно има значение колко често и тежко боледуваме, има ли хронични заболявания, как се храним, как живеем като цяло.

Начини на диагностика

Паразитите могат да се диагностицират с помощта на лабораторни тестове или биорезонансна диагностика.

Лабораторни тестове

Всяко дете, което ходи на детско заведение бива изследвано за паразити. Разбира се не за всички съществуващи на планетата земя, но за най-често срещаните в детска възраст. Синовете ми винаги са имали отрицателни тестове за паразити. Единият скърца със зъби от години, а другият е с атопичен дерматит и алергия.

Биорезонансна диагностика

Неинванзивен метод за диагностициране, без вземане на кръвни проби и е абсолютно безопасен за пациента. Не са необходими допълнителни тестове и ходене по многобройните кабинети на поликлиниките.

Биорезонансната диагностика се отнася към новите информационни технологии, базирани на най-новите постижения в областта на физическите и биологически науки. С нейна помощ в една сесия може да се определят причините за заболяването на човека, да се постави диагноза, да идентифицирате всички нарушения, които са все още в предклиничен стадии. Едно от основните предимства на диагностиката е, че позволява да се регистрират не само явни нарушения, но и най-малките отклонения от установената норма. Друго съществено предимство на метода е, че той може бързо и точно да открива чужди микро и макроорганизми, които могат да причинят сериозни заболявания.

Начин на лечение на паразитите

С противопаразитни препарати

Ако на изследвания, бъдат открити паразити, то ще ви предложат да приемате противопаразитен препарат. Повечето такива действат само срещу един или два вида паразити, което означава, че е необходимо да се назначават от специалист. Основен недостатък на този тип лечение е, че не е подходящ за бременни и натоварва много черният дроб.

С билкови комбинации

Пиша билкови комбинации, защото различните растения повлияват различно на различните паразити. Плюс това част от растенията просто оставят гладни паразитите, не ги убиват. Плюс на тези комбинации е, че помагат на черният дроб да се чисти от токсини.

С биорезонанс

Познавайки честотата на паразитите, вирусите, гъбите, бактериите, устройството ги облъчва с честотни колебания, които засягат собствените им ритми и потискат нормалната им метаболитна дейност. С други думи, терапевтичния апарат провежда лечение с електромагнитни трептения с честотата на микроорганизма, което води до резонанс със собствената им честота. Този резонанс увеличава трептенията на микроорганизмите до несъвместими за техния живот нива. Защитните функции на патогените отслабват и те умират.

Подценяването на паразитите може да коства години в търсене на първопричината и лечението на определеното състояние. Д-р Василка Юрукова много често при тежки дерматити и алергии открива паразити при пациентите си. Тя използва за диагностика апарат, който работи на принципа на биорезонанса.

Не съм лекар. Преди да предприемете действия свързани със здраветно ви се консултирайте с квалифицирани лица.

Източници:

  • Живот без алергии? Мисията възможна. Юрукова, В., „Медлайн“ – Пловдив, 2018 г.
  • тук
  • Снимка на Clker-Free-Vector-Images от Pixabay





Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *