Стафилококова инфекция на кожата

Чудили ли сте се някога какви са симптомите на стафилококова инфекция на кожата?

Тъй като не съм лекар, информацията, която споделям, няма за цел да си поставяте сами диагнози, а да обсъдите със своя лекар дали е възможно да имате стафилококова инфекция.

Чувството, че кожата гори и ужасния, продължителен сърбеж, могат да бъдат два ключови симптома при различаването на кожна стафилококова инфекция и обостряне на обрива.

Целта на тази информация е да се образовате и да насочите вниманието на лекуващия ви лекар към възможната причина вместо да ползвате медикамент след медикамент, без да имате успех. Особено, ако имате отворени рани, които предразполагат към инфектиране.

Не забравяйте, че стафилококовата инфекция може да е устойчива на антибиотици. В този случай може да потърсите хомеопат, който да ви помогне да я излекувате.

Симптоми

Списък със симптоми, които могат да бъдат показател за предполагаема стафилококова инфекция.

 • всяка течаща или сълзяща рана, особено ако течността е с белезникав или жълтеникав цвят
 • циреи, абсцеси или малки мехури, зачервяване, подуване, болезненост
 • бръчки или белене на кожата, като имате чувство, че кожата гори
 • луд, луд интензивен сърбеж

Този тип сърбеж може да те събуди посред нощ и да не можеш да заспиш отново. Може да е толкова интензивен, че да те влудява.

Действия, които да предприемете

Ако имате няколко от тези симптоми, направете следното:

 1. Изяснете симптомите си и си ги запишете на лист
 2. Свържете се с вашия лекар възможно най-скоро. Ако не можете да се свържете с дерматолога си, обърнете се към вашия личен лекар.
 3. Поискайте да ви направят посявка.

Ако използвате локални стероидни лекарства и те не ви помагат, много е вероятно да имате нужда от антибиотик.

От друга страна преди да посегнете към антибиотик, може да пробвате други природни средства. Когато обривите ви карат да се чувствате нещастни, защото нямате никакво облекчение, може да съчетаете природни средства и фармацевтични медикаменти. Понякога природните средства не действат толкова бързо, колкото фармацевтичните. Водете се от собствените си усещания като се консултирате със специалист точно какво да предприемете.

Само при атопичен дерматит ли е възможно да се получи стафилококова инфекция?

За съжаление и при други кожни заболявания може да има стафилококова инфекция. Ако имате няколко от горните симптоми, не се колебайте да потърсите квалифицирана помощ. Облекчението може да дойде по-скоро. Въпреки че може да сте се отчаяли, че нищо не помага.

Ако сте имали някога стафилококова инфекция на кожата, споделете вашите симптоми.

В моята група за лечение на атопичният дерматит, никой не сподели да знае какви са симптомите на инфекция със стафилокок върху кожата.

Ако и вие не сте знаели какви са симптомите на тази инфекция, споделете с вашите приятели, за да могат да са информирани.

Източници

 1. тук
 2. тук
 3. тук
 4. тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *