Чревна пропускливост – има ли я?

При първите ми проучвания за атопичния дерматит, се срещнах с понятието чревна пропускливост. И днес все по-често клиенти споделят с мен, че са им поставили диагноза чревна пропускливост заради алергии, които са диагностицирани на децата им.

Това състояние се свързва със свръх растеж на гъбички (кандида), бактерии и вируси, които нарушават баланса между „добри“ и “лоши” бактерии в стомашно-чревния тракт.

Какво общо има свръх растежът на кандида с чревната пропускливост?

Хората диагностицирани с пропускливи черва, често получават и диагноза свръх растеж на кандида. Това заболяване влиза в употреба през 80-те години на миналия век.

Кандида абсорбира всякаква храна или отломки в тялото, които могат да хранят стрептококи, Е. Coli, Epstein-Barr, херпес зостер или други вредни вируси, бактерии или токсини. Когато кандидата в тялото ни е принудена да погълне твърде много от храната, която помага за развитието на патогени, докато се опитва да ни защити, тя се развива твърде много. Ако сте диагностицирани с кандида, не се опитвайте да унищожите кандидата във вашата система.

Вместо това елиминирайте храните, които хранят бактериите, които всъщност предизвикват възпалението. Премахването на млечни продукти, яйца, глутен и зърнени храни от диетата ще помогне бактериите, които причиняват възпаление да са гладни и ще намали чревното възпаление. Добавянето на плодове във диетата ви, въпреки че някои лекари могат да предположат друго, е друга важна стъпка.

Какво пропускат червата ни?

Ако има спукване и теч от червата ни наистина, ще се стигне до възпаление, което ще е причина за вдигане на висока температура. Вярно е, че през чревната стена минават много съединения, които се образуват по време на преработка на храната в тялото ни.

Такъв е и случаят, когато сме подложени на стрес, диета богата на мазнини и преработена захар. Тогава се натоварва черният дроб, който при по-тежки случаи се омазнява и се задъхва в изпълняването на функциите си. Това може да доведе до намаляване на производството на жлъчка, което води до намаляване на солната киселина в стомаха.

Ниското съдържание на солна киселина в стомаха води до неправилно смилане на храната, в следствие на което тя започва да гние в чревния тракт. Тази гниеща храна произвежда амоняк, който е агент, който може да се движи през всяка част на тялото като призрак през стените. Въпреки че започва в червата, пропускливостта на амоняк няма нищо общо с кандида или непроходими черва, но може да доведе до умора, кожни проблеми, неспокоен сън, безпокойство и др. Освен че произвежда амоняк, гниещата храна в червата е и перфектен източник на гориво за стрептококи, C. Diff., E. coli. Чрез възстановяване на нивата на солна киселина можете да укрепите храносмилателната си система и да премахнете проблемите, причинени от лошо усвояваната храна.

Черният дроб и пропускливост на червата

Черният дроб преработва мазнините, складира глюкоза и гликоген, складира витамини и минерали, обезврежда и задържа вредните вещества, наблюдава и пречиства кръвта.

Ако дори само една от горните функции е нарушена, се появяват сигнали, които в начален етап не се свързват с този орган.

Обичайте черния си дроб и му устройвайте редовни почиствания. Тези почиствания аз наричам детоксикация. Сега е моментът да си подарите детокс програма Клийн 9 или просто да включите алое вера в дневния си режим.

Не съм лекар. Вярвам, че информираният човек, взима добри решения за себе си и за децата си. Представените данни са с цел обогатяване на знанията, а не поставяне на диагнози. Ако имате проблеми със здравето, се свържете с вашия лекар.

Източник:

  1. Understanding Gut Health (medicalmedium.com)
  2. Лечителят медиум, Уилям, А., Хермес, 2017 г.
  3. Лечителят медиум. Най-полезните храни, Уилям, А., Хермес, 2018 г.
  4. Лечителят медиум. Помощ за черния дроб, Уилям, А. Хермес, 2019 г.
  5. Снимка на Alicia Harper от Pixabay
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *