Червата и здравето им

Червата отвътре

Нашите черва са покрити с власинки отвътрешната страна, които в идеалния случай могат да се движат. Една от функциите им е да “приютяват” “добрите” бактерии, за да не се полепят “лошите”.

Преди стотици години тези власинки са били в изобилие, но днес честата употреба на антибиотици и лошият избор на диета бързо ги заличават и оголените черва стават силно податливи на растеж на бактерии. Може да използвате още антибиотици, но те само влошават здравословното състояние на червата. Загубата на този чувствителен вътрешен терен е началото на храносмилателния дистрес.

Солната киселина

Друга основна причина за храносмилателни проблеми е количеството и качеството солната киселина в стомаха. Медицинските изследвания и наука не знаят, че солната киселина не е една киселина, както се преподава днес, а по-скоро смес от седем киселини. Киселинният рефлукс се получава, когато седемте смеси от полезна киселина намалеят и лошите киселини, произведени от поглъщането на бактерии и вируси, се увеличат.

Гастритът е друго състояние, което възниква при свръхрастеж на бактерии. Високото количество газ в системата не се дължи на гъбички, дрожди или кандида, както някои си мислят, а на бактериите, които прерастват в храносмилателната система.

Ако страдате от вирусни проблеми, свързани с херпес зостер или Епщайн-Бар или страдате от голямо натоварване с токсични метали, нервите във вашата невероятно чувствителна система могат да станет много чувствителни. При преминаване на храната през червата тя ги разтрива.

Много чувствителните нерви създават фалшива представа, че не можете да смилате нищо. Това не е вярно и яденето на храни, които изглежда, че се храносмилат лесно, като яйца и сирене, служи само за подхранване на възпалението и нервните проблеми, които вече изпитвате.

Лечебни храни

Кои храни могат да помогнат на червата и стомаха да са здрави?

Опитайте да ядете малко авокадо, варен картоф, сладък картоф или тиква, тези храни може да причинят малко дискомфорт, но те са изключително лечебни и точно това, от което тялото ви се нуждае в началото на вашето пътуване. Тъй като черният дроб се претоварва, солната киселина в стомаха намалява и храната започва да гние в чревния тракт, захранвайки всякакви различни бактерии в нашата система. Постоянно прибираме бактерии от различни места. Въпреки че добавянето на пресни, сурови плодове и зеленчуци у дома е невероятно, когато става въпрос за ядене навън, е за предпочитане да консумирате готвени ястия, за да избегнете замърсяване и събиране на нов сорт бактерии.

Възстановяване на здравето на червата

Добавяне на повече биотици към диетата. Биотиците са микроорганизми, които живеят върху плодовете и зеленчуците. Те са различни от почвените микроорганизми. За да си ги набавете е добре да консумирате неизмити плодове и зеленчуци. Естествено се сещате, че те са не пръскани и торени с химични вещества и торове.

Биотиците помагат да се произвежда биоидентичен В12. Дори ако сте в състояние само веднъж или два пъти в годината, да хапнете малко биологично зеле от фермерския пазар, да вземете био ябълка от овощна градина или да закусите вкусни органични плодове от съседната градина, те ще ви осигурят невероятно количество повърхностни биотици.

Ако все пак не можете да си осигурите такива биотици. То може да ползвате пробиотик. Повече за пробиотиците може да прочетете тук и тук.

Не съм лекар. Вярвам, че информираният човек, взима добри решения за себе си и за децата си. Представените данни са с цел обогатяване на знанията, а не поставяне на диагнози. Ако имате проблеми със здравето, се свържете с вашия лекар.

Източници

  1. Understanding Gut Health (medicalmedium.com)
  2. Лечителят медиум, Уилям, А., Хермес, 2017 г.
  3. Лечителят медиум. Най-полезните храни, Уилям, А., Хермес, 2018 г.
  4. Лечителят медиум. Помощ за черния дроб, Уилям, А. Хермес, 2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *