Как да се детоксикираш, без да гладуваш

Ако си от хората, които знаят, че трупаме токсини в нашите клетки и търсиш начин за детокс, то този материал е за теб!

Нашето тяло всеки ден изхвърля токсини чрез дишането, отделителната система (стомашно чревен тракт, бъбреци) и през кожата чрез потта. Ако спазваш постите и намаляваш мазнините, то със сигурност тялото се пречиства. Но не всички успяваме да спазваме всички пости.

Симптоми, че се нуждаеш от детокс

 1. Кожата ти има пъпки, суха е, пука се.
 2. Нямаш достатъчно енергия
 3. Не успяваш да се възстановиш след 8 часа сън/безсъние
 4. Проблеми с ходенето по голяма нужда
 5. Слаба памет/трудна концентрация
 6. Депресия
 7. Проблеми с отслабването
 8. Сексуална дисфункция
 9. Необяснимо главоболие
 10. Необяснима болка/сковарност

Ако си се разпознал в поне една точка от горните, то продължи да четеш.

Има няколко начина да излязат токсините от тялото

 1. Като гладуваш (провери за трудовете на Пол Брег)
 2. Като гладуваш, но и приемаш малко храна (Лидия Ковачева)
 3. Като приложиш детокса на Дънов – житния режим
 4. Като приложиш детокс базиран на хранене

Тъй като при гладуването се губи и мускулна маса, то за мен самата е по-добре да правя пречистване, което е базирано на хранене.

Какво включва детоксът без глад?

 1. Балансирано и здравословно хранене
 2. Прием на достатъчно вода
 3. Все пак се намаляват количествата храна, за да помогнем на храносмилателната система да се възстановява
 4. Движение поне 30 минути на ден, което да ни поизпоти
 5. Грижа за нивото на кръвната захар и
 6. Грижа за термогенезата (изгарянето на мазнини и превръщането им в енергия)

Ако си слаб и се питаш защо е нужно да изгориш мазнини, ти казвам, че не е нужно, но в мазнините се трупат токсините. При един детоксикиращ режим винаги има лек спад на тегло, което може да се възстанови, но може и да се задържи след това в зависимост от избора ти.

Програма за детокс – Клийн 9

Последният път, когато правих детоксикиращата програма Клийн 9, усетих много положителни ефекти. Спадът в теглото ми беше само 1 кг. Но пък се усетих енергична, подобри ми се храносмилането, регулира ми се месечният цикъл.

1. Алое вера гел за пиене – алоето има за цел да детоксикира тялото ти и в същото време да възстанови и почисти червата, за да можеш да усвояваш храната 3 пъти по-добре. В него има 75 съставки. Съдържа витамини, от които витамин С и Е, които са естествени антиоксиданти, малки количества витамин В12. Съдържа и 20 аминокиселини, от които 7 са незаменими.

2. Протеин (Форевър Лайт Ултра), който в себе си съдържа всички, необходими витамини и минерали, за да могат да бъдат нахранени клетките.

3. Разтворими фибри – помагат да не се чувстваме гладни, хранят полезните бактерии в червата ни.

4. Гарциния плюс – Плодовете на гарциния камбоджия съдържат хидроксилимонена киселина – съединение, което временно възпрепятства преобразуването на въглехидратите в мастни тъкани. Вместо да трупа мазнини, тялото изгаря калории от наличните депа и така вие се приближавате към желаното тегло. Според изследванията гарциния камбоджия също така допринася за намаляване на апетита. Към популярния азиатски плод добавихме и хром пиколинат, чиято липса може да доведе до умора и прекомерно производство на мастни тъкани.

5. Търм – Зелен чай, гуарана и натурален кофеин ви зареждат с енергия и стимулират метаболизма ви. Витамините от B комплекса също помагат на тялото да преработи въглехидратите, протеините и мазнините.

6. Наръчник и сантиметър – наръчникът описва точно как се изпълнява стъпка по стъпка програмата, кога се приемат добавките, примерни рецепти, примери за физическа активност, помага да се следи колко вода се пие на ден.

Ако си готов да се погрижиш за себе си, то може да започнеш своята детокс програма като ми пишеш на dianachristova@gmail.com или ми се обадиш на телефон 0878109782.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *